Asztaxanthin, klorofill, phycocianin SZERVEZETÜNK VÉDELMI BÁSTYÁI

Best3Alge v3

Asztaxanthin, klorofill, phycocianin SZERVEZETÜNK VÉDELMI BÁSTYÁI

 

Az oxidatív stressz korunk egyik méltán hírhedt fogalma. Szinte nincs is olyan betegség, aminél ne mutatták volna ki a szabad gyökök károsító hatását: krónikus gyulladások, memóriaproblémák, Alzheimer-kór, ízületi fájdalmak, vérkeringési rendellenességek, gyenge immunrendszer.

Kiváltói az ún. szabad gyökök, olyan agresszív kémiai anyagok, amelyekkel napi szinten találkozhatunk a levegőből, az ételekből, az élvezeti szerekből, vagy az erős UV sugárzásból. Az antioxidánsok a természet válasza a szabad gyökök ellen, sejtjeink védelmezői. Amennyiben kellő mennyiségben vannak jelen képesek megakadályozni vagy lebontani őket. Számos vitamin és pigmentanyag rendelkezik antioxidáns tulajdonságokkal.

A Spirulinában megtalálható kékes phycocyanin, a Chlorellában lévő zöld klorofill, valamint a Haematococcus Pluvialisban természetes módon jelen lévő vérvörös asztaxanthin, az antioxidánsoknak egy olyan speciális elegye, mely semmihez sem hasonlítható. Az asztaxanthin a karotinoidok közé tartozó vörös pigment, mely legnagyobb mennyiségben a Haematococcus Pluvialis algában található. A 700 ismert antioxidáns közül a legerősebb.

Egyedülálló molekuláris szerkezeténél fogva egyszerre nyújt védelmet a sejt külső és belső részének, és egyszerre több szabad gyökkel is képes küzdeni. Képes átjutni a vér-agy gáton egészen a szemig. Más antioxidánsokkal ellentétben egyszerre több szabadgyököt is képes semlegesíteni, akár 19 félét is. Maga nem válik szabad gyökké, mint pl. a béta-karotin. Csökkenti a gyulladást, elnyeli az UV sugárzást és egyben támogatja a szervezet természetes immunválaszait.

>> Best3alga Spirulina, Chlorella és Haematococcus Pluvialis alga kapszula Asztaxanthinnal