Immunerősítés természetesen

[custom_button text=”Immunerősítés felnőtteknek” title=”Immunerősítés felnőtteknek” url=”/immunerosites-felnotteknek/” size=”large” bg_color=”#E62727″ text_color=”#FFFFFF” align=”left” target=”_self”][custom_button text=”Immunerősítés gyerekeknek” title=”Immunerősítés gyerekeknek” url=”/immunerosites-gyerekeknek/” size=”large” bg_color=”#00ADEE” text_color=”#FFFFFF” align=”left” target=”_self”][custom_button text=”Immunerősítés természetesen” title=”Immunerősítés természetesen” url=”/immunerosites-termeszetesen/” size=”large” bg_color=”#03A803″ text_color=”#FFFFFF” align=”left” target=”_self”]
[clear]

Immunerősítés természetesen

Ezen az oldalon olyan immunerősítő gyógynövényeket, gyümölcsöket, gyógygombákat, méhészeti termékeket, algákat, probiotikumokat talál, melyek természetes, bioaktív formában tartalmazzák a vitaminokat, ásványi anyagokat, nyomelemeket, antioxidánsokat és más tápanyagokat. Ennek köszönhetően rendkívül jól képesek felszívódni és hasznosulni az emberi szervezteben, így kiemelten erősíthetik az immunrendszert. Számos ilyen természetes immunerősítő rendelkezik kivételes baktérium-, vírus- és gombaellenes hatással. Ráadásul úgy képesek elpusztítani a szervezetet megtámadó kórokozókat, hogy közben nem károsítják a hasznos baktériumokat és más mikroorganizmusokat.

 

Tőzegáfonya

A tőzegáfonya immunerősítő és antibakteriális hatóanyagai között található például az A- és C-vitamin, a kvercetin és a cink is. A C-vitamin növeli a limfociták mennyiségét, illetve irányítja a granulociták és a neutrofil fagociták működését is. Ezáltal növeli a védekezőképességet a fertőzésekkel szemben, és képes lerövidíteni azok időtartamát.

 

Gránátalma

A gránátalma immunerősítő, gyulladáscsökkentő és antibakteriális hatással is bír. Növeli a fehérvérsejtek termelését, amik semlegesítik a fertőzéseket és a mérgező anyagokat a szervezetben. A gránátalma csökkenheti a különféle fertőző és egyéb betegségek kialakulásának a kockázatát, enyhíti a torokfájást, a köhögést és a légutak irritációját.

 

Homoktövis

A homoktövis az egyik legjobb természetes C-vitamin forrás, többek között ezért is számít az egyik leghatékonyabb immunerősítő gyógynövénynek. Hozzájárul a fertőző és más betegségek megelőzéséhez, ezért különösen ajánlott a fogyasztása náthás, influenzás időszakokban vagy betegségeket követően, mivel segíthet a szervezet regenerálódásában.

 

Spirulina alga

A spirulina egy komplex természetes multivitamin, mely jelentősen képes javítani az immunrendszer működését, valamint elősegíti a sejtek regenerálódását. Emellett erős gyulladáscsökkentő és kórokozóellenes hatással is rendelkezik, ezért segíthet az olyan fertőző betegségek megelőzésében is, mint például a nátha vagy az influenza.

 

Goji bogyó

A goji bogyó a tápanyagokban legdúsabb gyümölcs a világon, igazi szuperélelmiszer, az egyik legjobb immunerősítő, mivel feltölti az immunrendszert azokkal a tápanyagokkal, amelyek segítségével egyre erősödhet, és hatékonyabban láthatja el védelmező feladatait. A gojiban lévő poliszacharidok egyedülálló kombinációja roppant kedvezően befolyásolja az immunrendszer működését.

 

Echinacea

Az echinacea, vagyis a bíbor kasvirág az egyik leghatékonyabb immunerősítő gyógynövény, mely elképesztő módon képes fokozni az immunsejtek aktivitását. Így pedig nem csupán egy-egy betegség ellen képes védelmet biztosítani, hanem teljeskörűen támogatja a szervezetet abban, hogy meg tudjon előzni, vagy könnyebben legyen képes leküzdeni sokfajta fertőzést.

 

Grapefruitmag

A grapefruitmag lenyűgöző kórokozó-ellenes hatással van megáldva, mivel összetevői igazoltan hatékonynak bizonyultak körülbelül 800 fajta vírus és baktérium, illetve több mint 100 gombafajta és parazita ellen. A grapefruitmag a kórokozók citoplazmájának membránját pusztítja el, de nem károsítja a szervezetben lévő hasznos baktériumokat és gombákat, így nem okoz mellékhatásokat.

 

Csipkebogyó

A csipkebogyó extra magas C-vitamin tartalommal rendelkezik, de számos más immunerősító hatóanyagot is tartalmaz. A csipkebogyóban lévő bioaktív C-vitamin ráadásul kitűnően képes felszívódni és hasznosulni a szervezetben. Fogyasztását ajánlani szokták legyengült állapotok, náthás és lázas megbetegedések, illetve influenzajárványok idején is.

 

Méhpempő, propolisz

A méhpempőben rengeteg immunstimuláló és kórokozó-ellenes hatóanyag található, valamint fokozza a fehérvérsejtek védekező munkájának hatékonyságát. A propolisz antiszeptikus, antibakteriális, antivirális, gombaellenes és gyulladáscsökkentő hatással is rendelkezik, így elősegíti a védekezőképesség fokozását a fertőzésekkel és a betegségekkel szemben.

 

Olajfalevél

Az olajfalevél támogatja az immunrendszer megerősítését, a benne található erős hatóanyagok gátolják a kórokozók elszaporodását, képesek elpusztítani a káros baktériumokat, vírusokat és gombákat is. Az olajfalevél rendszeres fogyasztása jelentősen hozzájárulhat a vírusos fertőzések hatékonyabb megelőzéséhez és kezeléséhez is.

 

Gyógygombák

A gyógygombák, mint például a hernyógomba, a cordyceps, a ganoderma vagy a shiitake kivételes immunerősítő képességgel rendelkeznek, valamint képesek szabályozni az immunrendszer működését, fokozzák a szervezet öngyógyító folyamatait. A gyógygombák hozzájárulnak a szervezet belső egyensúlyának visszaállításához és fenntartásához.

 

Bodorrózsa

A bodorrózsa egy nagyszerű természetes vírusellenes szer, mivel kivételesen hatékonyan gátolhatja a vírusok növekedésének folyamatát, illetve szabályozza a vírusfertőzés által kiváltott kóros immunológia reakciókat is. Leggyakrabban a megfázásos és influenzás tünetek enyhítéséhez szokták felhasználni, nyákoldó hatásával pedig segítséget nyújthat köhögés és hörghurut esetén is.

 

Búzafű

A búzafű kivételesen képes növelni az ellenálló képességet, mivel az anyagcsere-folyamatok fokozásával szinte teljesen újjá tudja építeni az immunrendszert. A búzafű hozzájárul a bélflóra egészséges egyensúlyához azáltal, hogy elpusztítja a káros baktériumokat, miközben támogatja a hasznos baktériumok elszaporodását és életben maradását. Ez pedig azért lényeges, mivel az immunrendszer körülbelül 80%-a bélrendszerünkben található.

 

Probiotikumok

Az immunrendszer erősítésének egyik legfontosabb feltétele a hasznos baktériumok rendszeres, nagy mennyiségben való pótlása, mivel immunrendszerünk kb. 80%-a a belekben található. A probiotikumok hozzájárulnak a bakteriális egyensúly visszaállításához és megőrzéséhez a bélrendszerben. Javasolt speciális probiotikus készítményeket fogyasztani, amik gyorsan helyre tudják állítani a bélflóra egyensúlyát.

 

Kolosztrum

A kolosztrum a természet egyik legnagyszerűbb immunerősítő anyaga, ami éppen azért termelődik a nőstény emlősökben a szülés után, hogy segítse az újszülöttek immunitásának erősítését. A kolosztrumban találhatóak immunerősítő enzimek, fehérjék, antitestek és növekedési faktorok, melyek a az emberi szervezetbe kerülve jelentősen fokozhatják az ellenálló képességet.

 

Huminsav

A huminsavban lévő biológiailag aktív ásványi anyagok és nyomelemek kivételes módon támogatják az immunrendszer erősítését. A huminsav az egyik legkitűnőbb vírus- és baktériumellenes hatóanyag, fokozza bizonyos enzimek működését, kivételes antioxidáns hatással bír, ezáltal hatékonyan lép fel az oxidatív károsodások ellen, melyek az immunrendszert is jelentősen gyengíthetik.

 

Manuka méz

A manuka méz egy olyan Ausztráliából és Új-Zélandról származó mézfajta, mely mintegy 80-szor erősebb fertőtlenítő hatással rendelkezik az európai mézekhez képest. A manuka méz hatóanyagai erősítik az immunitást, valamint erőteljes kórokozó-ellenes hatásukkal is fellépnek a szervezetben található káros mikroorganizmusok ellen. A manuka méz akár már pár órán belül képes csillapítani a torokfájást és a köhögést.

 

Fokhagyma

A fokhagyma az egyik legjobb természetes antibiotikum, összetevői roppant sikeresen képesek fellépni a káros mikroorganizmusok ellen a húgyutakban, a légutakban, a tüdőben és a szájüregben. A fokhagymában található allicin kivételesen hatékonyan győzheti le a vírusokat, köztük az influenza vírusát is.

 

Virágpor

A virágpor rengeteg értékes összetevőt tartalmaz, erősíti, támogatja az immunrendszert, ezáltal hozzájárul a betegségek megelőzéséhez, illetve felgyorsíthatja a gyógyulási folyamatot. Erős antibakteriális és kórokozó-ellenes hatásával képes lehet megelőzni számos fertőző betegséget, és kivételesen hatékonyan gátolhatja a megfázás, a nátha és az influenza kialakulását is.