Kupon

Tisztelt Vásárlóink!

2022. május 28-tól az Európai Unió területén, így Magyarországon is egységes szabályok vonatkoznak az árcsökkentésre. Az új Árrendelet a Kormányhivatal oldalán tekinthető meg.

Az Árrendelet a kuponok alkalmazásának a szabályát is módosította, a rendelet ide vonatkozó részét oldalunk végén kiemeltük. Az Árrendelet szerint, a webáruházunkban közzétett minden látogató által elérhető kuponokat „Bárki által igénybe vehető akciók” fogalomkörbe helyezte, és ebben az esetben a kupontól függetlenül, a termékek árát is módosítani szükséges. Ezáltal az ilyen általános és teljesen nyilvános kuponok elvesztették jelentőségüket, mert valójában akciós árnak minősülnek.

A fentiek miatt a jövőben csak „Személyre szabott akciók – pl. egyedi utalványok, törzsvásárlói egyedi kuponok” fogalomkörbe tartozó kupon ajánlatokat kínálunk vásárlóinknak, ezért kérjük;

Az eddig megszokott kupon kedvezményeket a jövőben is folytatni kívánjuk, de csak személyre szabott ajánlatok formában, amelyet csak hírlevél feliratkozóink és regisztrált vásárlóink részére tudunk eljuttatni.

Megértésüket köszönjük!

Az Árrendelet kupont érintő rendelkezése

2.3.1. Személyre szabott akciók – pl. egyedi utalványok, törzsvásárlói egyedi kuponok

Nem vonatkoznak az új előírások a személyre szabott egyedi árengedményekre, egyedi utalványokra, törzsvásárlói egyedi kuponokra, amelyeket jellemzően nem jelentenek be széles körben a fogyasztók részére árcsökkentésként, viszont egyes fogyasztók – pl. törzsvásárlói hűség esetén – egyedileg felhasználhatják az akciót bizonyos feltételek mellett. Az ilyen árcsökkentésre példa, amikor a fogyasztó az eladótól történő korábbi vásárlásai alapján vásárláskor 20 %-os utalványt kap, amely a hónap végéig érvényes a következő vásárlásra.

2.3.2. Bárki által igénybe vehető akciók – pl. kupon napok, akciós kódok

Az általános, bárki által hozzáférhető kedvezmények, akciók, kupon napok, akciós kódok azok, amikor a kereskedő, az üzlethelyiségbe vagy az online boltba látogató valamennyi fogyasztó számára hozzáférhetővé tesz kuponokat vagy árengedménykódokat. Például ha egy webáruház adott napon a „Ma 20 % kedvezmény az XYZ kód használatával” szlogennel hirdet nyilvános akciót, akkor ebben az esetben az érintett termékeknél ki kell írnia a korábbi árat és a kuponkód felhasználásával fizetendő akciós árat is.
Ezekben az esetekben is meg kell tehát felelnie a kereskedőnek az Árrendelet követelményeinek, azaz meg kell állapítania az árcsökkentéssel érintett termék korábbi árát az elmúlt 30 napban nyilvánosan elérhető legalacsonyabb ár alapján, és fel kell tüntetnie a korábbi árat és az akciós árat is a kuponos akcióval érintett terméknél.

Az Árrendelet teljes szövege a Kormányhivatal oldalán tekinthető meg.