Szabaduljon meg a lábgombától és a körömgombától a teafaolaj segítségével!

Szabaduljon meg a lábgombától és a körömgombától a teafaolaj segítségével!

 

A nyári hónapokban a meleg és a strandolás miatt is könnyebben alakulhat ki lábgomba és körömgomba. A teafaolaj egyaránt segíthet a gombás és más fertőzések megelőzésében és kezelésében is, mivel antiszeptikus, antimikrobás és gyulladáscsökkentő hatásai által képes elpusztítani a baktériumokat, vírusokat és gombákat is.

A teafaolaj több mint 80 szerves összetevőből tevődik össze, amelyeknek köszönhetően a tudomány által is elismerten kitűnő antiszeptikus hatással rendelkezik.

A teafaolaj kiválasztásánál lényeges szempont a terpéntartalma, mivel ez felel a kórokozó-ellenes hatásáért. Az ausztrál teafaolaj mintegy 4-5-ször eredményesebb fertőtlenítő hatással bír, mint a normál háztartási fertőtlenítők.

Számoljon le a lábgombával és a körömgombával a teafaolajjal!

A teafaolaj az egyik legjobb természetes fertőtlenítőszer, így Ön is sikeresen használhatja, ha lábgomba vagy körömgomba miatt kényszerül takargatni a lábait. Ebben az esetben hígítatlanul érdemes enni az érintett bőrfelületre vagy körömre.

Lábfürdőbe is csepegtetheti a teafaolajat, de akár oregánó olajat is keverhet hozzá, mely tovább fokozza a gombaellenes hatást.

Lábgombásodás fennállásakor hamar javulást észlelhetünk, a körömgomba esetén viszont ajánlott kitartóan, hosszabb időn át folytatni a teafaolajjal való kezelést, mivel a beteg körömnek le kell nőnie, hogy szép és egészséges köröm nőhessen a helyére.

A teafaolaj felhasználható hígítatlanul, vagy egyéb termékekkel, oldatokkal, kenőcsökkel, krémekkel, bázisolajokkal elkeverve is. Okvetlenül figyeljen azonban arra, hogy mindig kerülje a szem környékét, valamint hogy gyermekeknél minden esetben hígítva alkalmazza.

A gyógyszerkönyvi tisztaságú teafaolajat alkalmazhatjuk belsőleg légúti betegségek, nátha, torokfájás, a felső légutak nyálkahártya gyulladása esetén, akár mézre csepegtetve is.

A teafaolajat felhasználhatjuk:

– hüvely-, bőr-és körömgomba kezelésére;

– korpás fejbőr esetén;

– szemölcs, hólyag kezelésére;

– fekélyek, gyulladások ellen;

– pattanások kezelésére;

– vágások és sebek kezelésére;

– rovarcsípéseknél;

– bőrirritációk enyhítésére;

– fogfájás, fogínyvérzés vagy fogszuvasodás fennállásakor.

Teafaolaj termékek »