JutaVit Szem-Lutein forte 12mg kapszula - 60db
JutaVit Szem-Lutein forte 12mg kapszula - 60db
3.190 Ft
Akció!

JutaVit Szem-Lutein forte 12mg kapszula – 60db

3.190 Ft

A JutaVit Szem-Lutein forte kapszula segíthet az időskori szembetegségek, illetve az erős fénysugárzás oxidatív szemkárosító hatása esetén.

Mennyiségi kedvezmények

Készleten

Cikkszám: 112122 Kategória: Címkék: , , , , , , , , , , , Gyártó:

JutaVit Szem-Lutein forte 12 mg kapszula

A JutaVit Szem-Lutein forte kapszula segíthet az időskori szembetegségek, illetve az erős fénysugárzás oxidatív szemkárosító hatása esetén.

Új, korszerű, mikrokapszulázott, lutein formulával.

A JutaVit Szem-Lutein forte kapszula javasolt időskori szembetegségek (pl. makuladegeneráció), illetve az erős fénysugárzás oxidatív szemkárosító hatása esetén a különleges táplálkozási igény kielégítésére.

A lutein a retina és a szemlencse egyik összetevő anyaga, amely segítheti a szem védelmét az erős fénysugárzás káros hatásaival szemben, és késleltetheti a szem öregedését. A C-vitamin és a cink antioxidánsok segíthetik az immunrendszer megfelelő működését, az E-vitamin a szabadgyökök semlegesítésében az egyik leghatékonyabb antioxidáns. Szelén szintén antioxidáns melynek szerepe a sejtmembrán és a szövetek épségének fenntartásában és lassíthatja az oxidáció eredetű öregedési folyamatokat.

Lutein:

A karotinoidok vegyületcsoportjába tartozik, hasonlóan a béta-karotinhoz. Nagy koncentrációban van jelen a szemben, a retinán található sárgafoltban. Elnyeli a nap káros ibolyántúli sugarait, és semlegesítik a szem fényérzékeny részében lévő szabadgyököket. Megfelelő mennyiségű fogyasztása megelőzheti az időskori látásromlást, csökkentheti a sárgafolt-degeneráció veszélyét, ami a leggyakrabban okoz szembetegségeket és látásvesztést. Elsősorban zöldségekben és gyümölcsökben található meg, de azok számára, akik keveset fogyasztanak ezekből, feltétlenül javasolt a rendszeres pótlása.

C-vitamin:

A legnagyobb mennyiségben szükséges vitamin. Megfelelő mennyiségű pótlása segíti az immunrendszer normál működését. Részt vesz a kollagénképződésben, ezzel jelentősen segíti az érrendszer egészségének megőrzését, a csontok, inak, ínszalagok és a porcok erősségét, befolyásolja a fogak és a fogíny állapotát, biztosítja a bőr természetes védekező képességének fenntartását. Az idegrendszer megfelelő működésének támogatásával hozzájárul a fáradtságérzet és a kifáradás csökkentéséhez is, továbbá fokozza a vas felszívódását.

E-vitamin:

Legfontosabb szerepe a sejtek védelme az oxidatív stressz ellen. Megfelelő mennyiségben pótolva megakadályozhatja, illetve lassíthatja a sejtek károsodását, öregedését, antioxidánsként segíti a károsodást okozó szabad gyökök semlegesítését. Ezzel a tulajdonságával elsősorban a betegségek megelőzésében, a szervek károsodásának megelőzésében és az öregedési folyamatok lassításában lehet eredményes hatása.

Hatóanyagok:

 • C-vitamin (aszkorbinsav): 100 mg
 • Cink: 10 mg
 • E-vitamin: 10 mg
 • Lutein: 12 mg
 • Szelén: 100 µg

Aktív összetevők:

 • Lutein 12 mg
 • C-vitamin 100 mg
 • E-vitamin 10 mg
 • Cink 15 mg
 • B2-vitamin 3 mg
 • Réz 1,2 mg
 • A-vitamin 800µg
 • Szelén 100 µg

Adagolás:

Felnőtteknek naponta 1 tabletta ajánlott, reggel étkezés előtt, folyadékkal egészben lenyelni.

Tájékoztató az étrend-kiegészítőkről

Vitaking Hialuronsav + kollagén

Vitaking Hialuronsav + kollagén

Vitaking A+D+Szelén

VitaKing-A-D-E-szelen

Vitaking Stress B-complex

Vitaking Stressz-B complex

Kosár